Notikumi Pavāru mājā

Seko līdzi jaunākajiem notikumiem un informācijai mūsu facebook lapā

Slow food vakariņas / Pavāru mājas jaunā sezona 2020

25./26.janvāris / sestdiena / svētdiena / 16:00

Jauno gadu turpināsim tādā pašā zīmē - tīri produkti, labs ēdiens un aizrautīgi cilvēki. Mēs ticam, ka šādi varētu izskatīties arī patiesi vērtīga svētku dāvana, tāpēc aicinām šo izmantot kā iespēju, lai iepriecinātu kādu sev tuvo svētkos ar pieredzi Pavāru mājā.

25.janvārī un 26.janvārī vakariņas Pavāru mājā gatavos un pasniegs Slow food šefpavāru alianses biedri Ingmārs Ladigs, Juris Dukaļskis /Restorāns 3/ un saimnieks Ēriks Dreibants /Pavāru māja/.

 

Šī vakara ēdienkartē īpaši tiks izcelti bio saimniecības Silpurmašas dārzeņi no pagrabiem un Zilver dzērienu darītavas veikumi. Jo mēs cienām zemnieku, kurš audzē labu, tīru produktu un domā par vides ilgtspējību un ticam, ka bez šiem cilvēkiem galdā celt to pašu labāko no Latvijas garšām mums neizdotos.

 

Satiksimies mēs dārzā, dzerot siltu tēju un ēdot cepumus ar lāceņu ievārījumu no Gaujas nacionālā parka. Pavāru mājā baudīsim vairāku kārtu vakariņas, zemnieku un pavāru stāstus un paši ļausimies mūsu satikšanās sarunām. Atvadoties vakara melnumā pie ugunskura cepsim zefīrus.
 

Slow food vakariņas

Pavāru māja Līgatnē

25.janvāris, 16:00

59€ / vakariņas, kafija, tēja, mājas limonāde, Zilver dzērieni

Citi dzērieni par atsevišķu samaksu uz vietas

Vietu skaits ierobežots

Slow food vakariņas / Good food good farming

6.oktobris / svētdiena / 17:00

Mēs cienām zemnieku, kurš audzē labu, tīru produktu un domā par vides ilgtspējību un ticam, ka bez šiem cilvēkiem galdā celt to pašu labāko no Latvijas garšām mums neizdotos. Tāpēc akcijas "Good Food Good Farming" ietvaros aicinām uz Slow food zemniekiem veltītām vakariņām Pavāru mājā. 

Trīs šefpavāri, Māris Jansons / restorāns Kest/, Renars Purmalis /Gatavo dabā/ un Ēriks Dreibants /Pavāru radošā māja/, radīs ēdienus, īpaši izceļot kādu no zemnieku šī brīža produktiem. Katru no kārtām pie vakariņu galda šefpavāri servēs kopā ar savu stāstu par ēdienu un aicinās arī zemnieku dalīties savā stāstā par pašu produktu. 

Tā vakara gaitā iepazīsim un satiksim ne vien šefpavārus un viņu radītās garšas, bet arī vietējos un kaimiņvalstu, igauņu un lietuviešu, zemniekus.

Oktobra mēnesis Eiropā ir izsludināts par "Good Food Good Farming" mēnesi, kura laikā vairākās valstīs notiek dažādas aktivitātes ar mērķi pievērst Eiropas Parlamenta uzmanību mazajiem ražotājiem draudzīgu lēmumu pieņemšanai. Galvenā pasākuma diena Latvijā būs 6.oktobris. Akcijas un godīgu zemnieku atbalstītāji aicināti dienas pirmajā pusē viesoties Straupes Slow food tirdziņā un pēc tam vakariņot Pavāru radošajā mājā Līgatnē.

 

Laiks: 6.oktobris, 17:00
Vieta: Pavāru radošā māja Līgatnē
Dalība: 49eur /cenā vakariņas, Madonas alus, kafija, tēja, ūdens/
Citi dzērieni uz vietas par atsevišķu samaksu

Paldies Madonas Alus un Slow Food Straupe par atbalstu!
Vairāk par akciju www.goodfoodgoodfarming.eu

Vakariņas "Mežs un uguns"

14.septembris / sestdiena / 14:00

Vasaras izskaņā mēs sākam pievērsties ražas darbiem, savukārt dabā - tumsa dodas pretī savai uzvarai pār gaismu. Domājot par bagāto sezonu un uguni kā gaismas simbolu un pirmatnēju gatavošanas tehniku, aicinām uz šo vakaru topošajā Līgatnes Pavāru mājā.

Uz uguns gatavos šefpavāri Александр Жеребцов /Krievija/, Juris Dukalskis /Restorāns 3/ un saimnieks Ēriks Dreibants /Pavāru radošā māja/.

Satiksimies, garšosim Vienkoču parka malkas krāsnī tikko kā gatavotu maizi, putojošu Lielvārdes alu, sēdīsimies pie vakariņu galda un izzināsim šī brīža savvaļas veltes. Neizpaliks arī sarunas, stāsti un deserts dārzā pie uguns.

 

Laiks: 14.septembris, 16:00
Vieta: topošā Pavāru radošā māja Līgatnē
Dalība: 59 eur /cenā vakariņas, alus glāze/
Citi dzērieni uz vietas par atsevišķu samaksu

 

Lai saglabātu īstu satikšanās prieku, viesu skaits ierobežots
Paldies Lielvārdes alus par atbalstu!

1 / 2

Please reload