Rihards Vidzickis

Rihards pamatā strādā ar zaļo koku, no kā arī top vienkoču trauki. Koka apstrādāšanu apvieno ar kokamatniecības vēstures pētīšanu un jaunu tehnoloģiju meklēšanu. Šim mērķim viņš radījis Vienkoču parku un Kokamatniecības muzeju, kur amata prasmes brauc izzināt un apgūt arī citi interesenti. Apstrādājot vietējo dabas resursu – koku, maksimāli domā par izstrādājuma ekoloģiskumu gan izgatavošanā, gan lietošanā.

 

Vienkoču parks ir pastaigu un atpūtas parks pie Līgatnes upes, kurā izveidotas takas ar daudziem tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Parka daudzveidīgajās zonās izvietoti vēsturisku muižu un citu ēku maketi, koka skulptūras, etnogrāfiskas ēkas, vienkoču laivas, darvas ceplis.

Jēkabs ir vienlīdz prasmīgs namdara darbos un video veidošanā, kā arī intuitīvi darbojoties interneta mārketingā, Jēkabs Dimiters ir īsts 21. gadsimta amatnieks. Pirms četriem gadiem viņš izveidojis zīmolu John Neeman Tools, kura radītie darbarīki ātri vien iemantojuši pasaules slavu, pateicoties to augstajai kvalitātei un noslēpumainajam amatnieku komandas tēlam, ko uzbūrušas Jēkaba fotogrāfijas un īsfilmas. 2017. gada 1. Janvārī zīmols John Neeman Tools kļūst par ziemeļeiropas amatnieku ģildi "Northmen" apvienojot uz vienas platformas labākos kalējus, kokamatniekus, namdarus, galdniekus, ādas asptrādes meistarus, juvelierus un loku meistarus.
 

Jēkabs Dimiters

Labanovsku ģimene


Labanovsku ģimene jau sen dzer bērzu sulas. Garšīgas ir svaigas, taču, lai tās saglabātu ilgstoši atspirdzinošas un vērtīgas, daudzu gadu laikā ir izstrādātas jaunas receptes. Atsakoties no tradicionālajām garšvielām, dzērienam pievienoja piparmētras, kas sulu padarīja atspirdzinošu, ilgstoši svaigu ar patīkamu aromātu.
Pats dzēriena tapšanas process sākas pavasarī, kolīdz zeme ir atkususi un bērzos sāk cirkulēt sulas. Trīs nedēļu laikā savāktās sulas no ekoloģiski sertificētiem bērziem pilda pudelēs, pievieno dabīgas piedevas, un fermentācijas rezultātā rodas dzirkstošas bērzu sulas - BIRZĪ. Tās šūmējas, piedevas nepārmāc sulas garšas īpašības, bet gan piešķir tai patīkamu noti. Vasaras sezonā iespējams apskatīt pašu ražotni un noklausīties bērzu stāstu no pašiem saimniekiem, kā arī nogaršot BIRZĪ un ekskluzīvo bērzu sulas sīrupu.
  • FB-Pavaru-maja
  • INSTA-Pavaru-maja